Skip to content

Galaxy Rasbora – Helmiseeprakala

 • Tieteellinen nimi: Danio margaritatus, aiemmin Celestichthys margaritatus, Helmiseeprakala
 • Yleinen nimi: Rasbora Galaxy, Microrasbora Galaxy, Danio Perla Celestial
 • Akvaariokoko: vähintään 30 litraa
 • Lämpötila: Rauhallinen
 • Lämpötila: 22–28 ºC
 • pH: välillä 6 – 7,5
 • Ruokavalio: Leipomot
 • Pituus: 1 – 1,5 senttimetriä
  Kuvaus

Helmiseeprakala tai mikrorasboragalaksi, joka tieteellisesti tunnetaan nimellä Danio Margaritatus, on Cyprinidae-sukuun kuuluva kala (syprinidit). Sen nimi johtuu siitä, että sen iholla on houkutteleva muotoilu, joka muistuttaa tähtiä kaukaisessa galaksissa.
Se on endeeminen laji Myanmarin (entinen Burma) Inlejärvestä. Tämä on nautaeläinten laiduntamisjärvi, jonka korkeus on 884 metriä ja syvyys on 2.10–3.6 metriä. Siinä on useita kanavia porteilla, joita käytetään kasteluun ja vettä karjaan
Rasbora-galaksi on suhteellisen uusi laji, koska se löydettiin vasta vuoden 2006 puolivälissä, joten se on viimeaikainen laji vesieliöissä. Sen löytö julkaistiin englantilaisessa lehdessä “Practical Fishkeeping”, ja siitä tuli nopeasti sensaatio Yhdysvalloissa ja Euroopassa.

Danio Margaritatus Uhanalainen?

Tällainen oli sen kaupallisen menestyksen vaikutus, jonka sama lehti, joka ilmoitti löytöstään toukokuussa 2007, sanoi, että “… heillä on vaara, että vesieliöt poistavat ne”. Heidän elinympäristölle aiheutuneet vahingot olivat sellaisia, että Myanmarin hallitus kielsi niiden kaupan tuolloin.
Hänellä oli kuitenkin onneksi, että keräilijät jättivät huomiotta hänen elinympäristön, ja he eivät olleet huomanneet, että hän oli Danio-lajin kaloja, joita on erittäin helppo kasvattaa. Ja Rasbora-galaksi ei ole poikkeus, ja vankeudessa on jo olemassa monia menestyviä jalostuskokemuksia.
Nykyään on helppo pitää niitä akvaarioissa, mutta joidenkin ahneus johtaa melkein heidän sukupuuttoon.

Morfologia

Nämä ovat Helmiseeprakala tärkeimmät fyysiset ja morfologiset ominaisuudet:

 • Koko: Sen mitat ovat pienet, se on pitkänomainen ja ellipsoidaalinen, ja sen enimmäispituus on 1,5 senttimetriä aikuisuudessa.
 • Pää: Se on sivuilla litteä, ja kalan runko on lyhyt ja lihava.
 • Hienot: Selkä- ja peräaukot ovat erittäin symmetrisiä, ja ne viivästyttävät kehoa jonkin verran. Ne ovat läpinäkyviä, vaaka-oransseilla raidoilla, toisten kapeampien raitojen, mustan ja sinisen, ylittämiä
 • Väri: Runko on metallisinistä, jossa on valkoiset tai keltaiset täplät, jotka muistuttavat tähtitaivasta. Värien voimakkuus vaihtelee mielialan, valon voimakkuuden ja veden laadun mukaan.

Seksuaalinen dimorfismi

Se on erittäin helppo erottaa sukupuolesta, kun he ovat terveellisiä.

 • Naaraat ovat yleensä hiukan suuremmat kuin urokset ja pyöreämpiä, erityisesti kun ne tulevat kutemaan, koska heillä on vatsa enemmän pullistumassa, vihertävän sininen väri ja vartalonpisteet ovat kermanvärisiä tai kultaisia. ei ulotu vatsan etuosaan.
 • Urosilla on voimakkaammat värit, rungon värin ollessa syvän metallisinistä, nauhojen ja raitojen ollessa erittäin voimakkaan punertavanoranssi väri. Vartalon täplät ovat helmiäisvalkoisia.
 • Urosilla on punertavia lantion eviä, joissa on kaksi mustaa raitaa, kun taas naarailla voi olla yksi musta raita, mutta ei kahta, kuten uroksilla.

Akvaarioolosuhteet

Pienen koon takia sitä voidaan pitää hiljaisesti pienessä akvaariossa tai nanoakvaarioissa, kunhan Rasbora-galaksi pidetään poissa suuremmista kaloista, jotka saattavat nähdä sen saalisena.
Kasvattajien ja akvaariokalojen ystävien kokemukset osoittavat, että he pitävät mieluummin hyvin hapetettuja tai hankalia vesiä hyvin istutetuissa akvaarioissa.
Ihanteellisen akvaarion tilavuuden tulisi olla vähintään 50 litraa, vaikkakin he voivat elää yksinään 20 litran akvaariossa. Suositellaan vähintään 30 litraa 10-kalaiseen kouluun sekä monille kasveille tarkoitettu akvaario, jotta ne voivat piiloutua, koska ne ovat yleensä ujoja ja peloissaan.


Vesiparametrien tulisi olla seuraavat:

 • Lämpötila 22 – 28 ° C
 • pH: 6 – 7,5
 • gH: 3.-6

Ruokavalio

Se on monivuotinen kala ja elinympäristössään se ruokkii pääasiassa pieniä selkärangattomia, leviä ja eläinplanktonia.
Jos se on akvaariossa, se voi syödä ruokaa pienille kuiville kaloille hiutaleina.
Ruokaa toimivat myös pienet elävät eläimet, kuten daphnia, vastahautunut artemia ja kaurahiutaleet.

Käyttäytyminen ja yhteensopivuus

Hän on erittäin rauhallinen, aktiivinen, hieman pelottava kala. Se elää kouluissa, joten jos sitä pidetään akvaarioissa, ihanteellista on saada vähintään 6 ja enintään 10 näytettä akvaarion koosta riippuen. Urokset voivat olla hiukan alueellisia toistensa kanssa kutuaikana.
Heidän parhaat kumppaninsa ovat yleensä akvaariokatkaravut, pienet etanat, amerikkalaiset siklidit ja pienet kalat.

Kasvatus

On edullista, että lisääntymisakvaarioissa on enemmän naisia ​​kuin miehiä taistelujen ja stressin vähentämiseksi, mieluiten runsaasti kasvillisuutta tai java-sammalta kutua varten. Ihanteellinen suhde on 1 uros ja 3 narttua.